7 Cai si Mijloace la indemana noastra pentru a avea un trai mai bun

7 Cai si Mijloace la indemana noastra pentru a avea un trai mai bun

Mai deunazi am avut norocul si incantarea sa stau de vorba cu doamna dr. ing. in plante medicinale, Iuliana Barbu. Domnia sa se ocupa de multi ani de cultivarea in regim bio a plantelor medicinale si le transforma in ceaiuri, tincturi, etc., ajutand astfel multa lume sa beneficieze de proprietatile de-a dreptul deosebite ale acestora.

In cea mai recent lansata carte a doamnei Barbu, "Sanatos si fericit - leacuri din potirul nesecat al naturii", am gasit aceste sfaturi pentru un trai mai bun, mai linistit si in armonie cu universul.




1. Sanatatea este un dar. Ea nu se cumpara.

De multe ori cei tineri se gandesc ca lor nu li se poate intampla nimic, ca spitalele sunt doar pentru batrani si ghinionisti. Atat timp cat ne simtim bine, consideram sanatatea o stare de normalitate, nu un dar. Cu totii am vazut milionari pe care poate i-am invidiat pentru averile lor. Dar cei care au trecut printr-un spital, realizeaza ca banii unui bogat ii pot aduce doar un loc mai bun intr-un pat, nu si sanatatea.


2. Constiinta este o forta.

Oamenii de astazi nu se gandesc la lucruri inalte, ci doar la lucrurile materiale. Cand omul se afla intr-o stare de confuzie si indiferenta, personalitatea se corupe si se descompune, caci forta constiintei se pierde. Ar trebui sa daruim in fiecare zi o blandete care patrunde in sufletul celor pe care ii intalnim.


3. Zideste prin cuvant!

Hipocrate, parintele medicinei, spunea: "In boli sa urmarim doua fapte: sa fim de folos si sa nu vatamam. Doctorul nu trebuie sa se limiteze la a prescrie un medicament, ci trebuie sa indrepte pacientul catre un nutritionist, un specialist in exercitii fizice, un psiholog, etc, astfel incant sa invete sa diminueze riscurile.

Medicul trebuie sa intareasca vointa de insanatosire sau vointa de a pastra sanatatea, traind in armonie cu Dumnezeu si natura. Comunicand eficient prin cuvant, oamenii vor zidi o lume mai buna.


4. Taina rabdarii.

Suntem cu totii grabiti. Timpul ne preseaza, nu mai avem rabdare sa vedem rezultatele dorite. Nu mai avem rabdare cu cei dragi. Asteptarea este o disciplina necesara in formarea rabdarii. Uneori este bine sa nu ne grabim, sa asteptam (randul, timpul, sa asteptam sa ascultam).


5. Lectura, hrana spirituala.

Pentru omul contemporan lectura este o osanda. Citim ca sa trecem un examen, sa omoram timpul sau sa aflam noutati. Lectura insa este un mijloc de alimentare spiritual continuu, nu numai un instrument de informare.

Putem transforma in aliment nutritiv meditatia, lectura, contemplatia sau tacerea. Toate acestea, pe cat sunt de simple, pe atat de covarsitor de importante pentru mentinerea echilibrului nostru interior.


6. Pasii mici fac inaintarea sigura.

Fiecare om priveste noua zi cu speranta ca multe lucruri din viata lui se vor schimba. Aceste planuri nu pot deveni realitate daca nu reusim sa pornim cu dreptul in realizarea lor. Trebuie sa ne mobilizam pentru a pune in aplicare hotararile luate.

V-ati hotarat sa traiti sanatos? V-ati hotarat sa pierdeti in greutate? Sa ganditi pozitiv? Exersati zilnic cate putin din ceea ce v-ati propus, apoi mariti ritmul. Pasii mici fac inaintarea sigura.


7. Armonie.

Oamenii de azi par ca au uitat ce inseamna armonia. In fiecare clipa, la serviciu, acasa, la scoala, la concert, pe strada, vacarmul lumii ne tulbura sufletul.

Viata noastra a devenit tot mai rapida, tot mai nesigura si mai plina de evenimente. Fiecare dintre noi avem un scop. Putem realiza mai multe lucruri bune daca respectam legile naturii si acestea vor lucra in favoarea noastra. Nu stapanind natura, ci folosindu-ne de ea, printr-o cunoastere profunda si actiune bine gandita.

Exista in om o putere mai mare decat imprejurarile nefericite. Cu vointa se poate ridica deasupra lor. Aici se vede maretia omului.


Asadar gratia, armonia, perfectiunea, materilizate in corpul uman sunt aidoma celor pe care le vedem in ridicarea templelor. Omul nu poate trai pur si simplu, nu poate avea o existenta pasiva. Prin gandurile si faptele sale, contribuie la armonia universala.


Autor: Daniela Cismaru-Inescu
Euro-Japan Trading SRL - unic importator si distribuitor Bio Active MC.